Litterär afton mån 14 april om modern arbetarlitteratur

photo

Om vi säger ’Arbetarlitteratur’ vad tänker ni på då? Kanske tänker ni genast på författare som Harry och Moa Martinson, Ivar-Lo Johansson och Vilhelm Moberg. Eller varför inte Maja Ekelöf?

Dessa författare gestaltar ett förgånget Sverige. Det betyder inte att genren har spelat ut sin roll – eller att det har gått i träda. Tvärtom: ny och modern arbetarlitteratur skrivs hela tiden. Tänk bara på Susanna Alakoski, Anneli Jordahl och Jenny Wrangborg.

Dessutom finns rykande färsk forskning om den svenska moderna arbetarlitteraturen. Magnus Nilsson, professor i litteraturvetenskap vid Malmö högskola, publicerade i våras boken Literature and Class: Aesthetical-Political Strategies in Modern Swedish Working-Class Literature.

För att titta närmare på den moderna arbetarlitteraturens förutsättningar bjuder Lundensiska litteratursällskapet in till den litterära aftonen ’Sånger från en skurhink och andra berättelser. Ett samtal om den moderna arbetarlitteraturen i Sverige’.

Kvällens gäster är Magnus Nilsson och poeten Jenny Wrangborg. Moderator är kritikern och kulturjournalisten Jenny Maria Nilsson.

Inträde är som vanligt 20 kr för studenter och 40 för övriga. Den som vill köpa ett årkort/medlemskap i LLS kan göra detta för 150 kr.

Serveringen öppnar 18:30

Varmt välkomna!